Opening HES Bulk agriterminal

HES Bulk Terminal opent nieuwe loods voor agriproducten

16 September 2024

HES Bulk Terminal heeft op haar terrein aan de Westhavenweg in Amsterdam een splinternieuwe agriloods geopend. De opening van deze loods is voor HES een grote stap in haar verduurzamingsstrategie en een stap dichterbij een kolenvrije haven in 2030.

Robert Evers, Commercieel manager Agribulk bij Port of Amsterdam: “De agriloods is gebouwd op een plek waar tot april 2023 nog 250.000 ton kolen opgeslagen lag. Een mooie ontwikkeling die goed aansluit op onze strategie om in 2030 geen kolenoverslag meer te laten plaatsvinden in het Amsterdamse havengebied.”

De loods, van 300 meter lang en 80 meter breed, heeft een capaciteit van 145.000 cbm waar maar liefst 80.000 ton aan agriproducten in opgeslagen kan worden.

Naast de bouw van de nieuwe loods heeft HES ook nog twee oude loodsen gesloopt en de weegtoren voor agriproducten vervangen door twee nieuwe exemplaren. Port of Amsterdam heeft de kade aangepast bij de hoek Sonthaven/Westhaven, zodat er nu over een langere, vernieuwde kade kan worden overgeslagen.